Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Προγνωστικά Ίντερ — Μίλαν

 

Η Ίντερ θα υποδεχθεί την Μίλαν στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι αυτό το Σαββατοκύριακο στη Serie A. Το ντέρμπι του Μιλάνου, γνωστό και ως «Derby della Madonnina», είναι μια από τις πιο αναμενόμενες αναμετρήσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και οι δύο ομάδες επιδεικνύουν εξαιρετική συμπεριφορά στον αγώνα.

Είναι ένα από τα λίγα ντέρμπι πόλης που παίζονται πάντα στο ίδιο γήπεδο (Λάτσιο και Ρόμα είναι η δεύτερη). Η έδρα ονομάζεται «Σαν Σίρο» όταν οι οικοδεσπότες είναι η Μίλαν ή «Τζιουζέπε Μεάτσα» όταν οι οικοδεσπότες είναι η Ίντερ. Ονομάζεται “Derby della Madonnina” προς τιμήν ενός από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης του Μιλάνου, του αγάλματος της Παναγίας στην κορυφή του Duomo, το οποίο συχνά αναφέρεται ως “Madonnina” (“Little Madonna” στα ιταλικά).

Λίγα ενδιαφέροντα στοιχεία για την προϊστορία. Ο πρώτος αγώνας ντέρμπι μεταξύ της Ίντερ και της Μίλαν διεξήχθη στον τελικό του Κυπέλλου Chiasso του 1908, ένα τουρνουά ποδοσφαίρου που παίχτηκε στο Τιτσίνο (Ελβετία), στις 18 Οκτωβρίου. Οι Ροσονέρι κέρδισαν με 2-1. Συνολικά 239 επίσημοι αγώνες παίζονται μεταξύ αυτών των δύο ομάδων όλα αυτά τα χρόνια. Η Ίντερ έχει κερδίσει 91 αγώνες, η Μίλαν 79 και 69 αγώνες ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία. Μετρώντας μόνο τους αγώνες της Serie A, οι Νερατζούρι είναι και πάλι καλύτεροι. Από το 1929 έχει 70 νίκες, ενώ η Μίλαν κέρδισε 54 φορές. Οι βαθμοί μοιράστηκαν σε 56 περιπτώσεις.

Η Ίντερ έχει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες μετά τους τέσσερις πρώτους αγώνες. Οι νίκες σημειώθηκαν εντός έδρας όπου κατάφεραν να κερδίσουν Λέτσε και Αταλάντα, ενώ έφεραν ισοπαλία με Τζένοα και Μόντσα εντός έδρας, παρόλο που ήταν φαβορί στις εταιριες στοιχηματων.

Η Ίντερ έμεινε στην ισοπαλία και με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League. Το κλίμα στην ομάδα είναι θετικό, ενώ η αυτοπεποίθηση των παικτών είναι υψηλή. Ο Φεντερίκο Ντιμάρκο, ο οποίος έχασε το παιχνίδι στο Έτιχαντ, θα πρέπει να επιστρέψει στην ομάδα. Ο αρχηγός Λαουτάρο Μαρτίνεθ θα επιστρέψει επίσης στην αρχική ενδεκάδα. Ο Μάρκους Τουράμ σίγουρα θα ξεκινήσει μπροστά καθώς βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Ο Γάλλος επιθετικός έχει καταγράψει έξι συμμετοχές γκολ σε μόλις τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν.

Η Μίλαν βρίσκεται σε κρίση. Έχει μία ήττα, δύο ισοπαλίες και μόλις μία νίκη στους πρώτους τέσσερις αγώνες. Αυτό είναι ένα κακό ρεκόρ, ωστόσο κάτι άλλο ήταν μεγαλύτερο πρόβλημα. Η Μίλαν ηττήθηκε από τη Λίβερπουλ στο Champions League.

Το χειρότερο είναι ότι η Μίλαν ήταν εκτός παιχνιδιού και η εμπιστοσύνη των παικτών είναι χαμηλή. Ο κόουτς Φονσέκα δέχεται τεράστια πίεση, όπως και οι παίκτες. Το χειρότερο από όλα, ο πρώτος τερματοφύλακας Μάικ Μενιάν αναγκάστηκε να αποχωρήσει την Τρίτη. Ο αντικαταστάτης του Μάρκο Σπορτιέλο είναι ακόμα εκτός δράσης, που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει ο έφηβος Λορέντζο Τοριάνι. Είναι άπειρος και αυτό είναι τεράστιο μειονέκτημα για τη Μίλαν. Τρεις παίκτες παραμένουν εκτός τραυματίας — οι Ισμαέλ Μπενασέρ, Αλεσάντρο Φλορέντσι και Μαλίκ Τίαου.

Προγνωστικά Ίντερ — Μίλαν

Ο αρχηγός Λαουτάρο Μαρτίνεθ πιθανότατα θα επιστρέψει στην πρώτη ενδεκάδα. Δεν έχει σκοράρει ακόμα αυτή τη σεζόν, αλλά πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου πότε θα το πετύχει. Ωστόσο, αυτό είναι ένα στοίχημα απέναντι στη Μίλαν. Ήταν αξιολύπητοι απέναντι στη Λίβερπουλ στο Champions League όταν έχασαν με 3-1. Η αυτοπεποίθηση των παικτών είναι πολύ χαμηλή και ο προπονητής Φονσέκα δείχνει να μην μπορεί να αλλάξει κάτι. Περιμένω η Ίντερ να κερδίσει το ντέρμπι. Το χειρότερο από όλα, είναι τραυματίες οι δύο πρώτοι τερματοφύλακες, οπότε θα ξεκινήσει ο έφηβος Τοριάνι. Αμφιβάλλω ότι μπορεί να αντέξει την πίεση.

Ίντερ vs Μίλαν: Η Ίντερ κερδίζει @ 1,68 στις εταιριες στοιχηματων