Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Ισπανία vs Γαλλία

 

Το Allianz Arena του Μονάχου είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τον ημιτελικό του UEFA Euro 2024 μεταξύ των Ισπανία και Γαλλία.

Η Ισπανία θα μπορούσε να φτάσει στον τελικό ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά την κατάκτησή του το 2012 και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τη Γαλλία, η οποία στοχεύει να περάσει στον δεύτερο τελικό του Euro.

Η Ισπανία του Λουίς ντι λα Φουέντε έχει κερδίσει κάθε αγώνα στο UEFA Euro 2024 μέχρι στιγμής. Υπήρξε μια από τις πιο κυρίαρχες ομάδες στη διοργάνωση και αναμένεται να δώσουν στους Γάλλους μια δύσκολη ημέρα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας κερδίσει τη γηπεδούχο Γερμανία στα προημιτελικά.

Σε ένα παιχνίδι μεταξύ δύο σημαντικών Ευρωπαίκών ομάδων, η Ισπανία προηγήθηκε στο 51ο λεπτό πριν οι γηπεδούχοι ισοφαρίσουν στο 89ο λεπτό για να πάει το παιχνίδι στην παράταση. Στα τελευταία λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου της παράτασης, ο Μίκελ Μερίνο κατάφερε να σκοράρει και να αφήσει εκτός τη Γερμανία. Δεδομένης της απόδοσης της μέχρι στιγμής, θα αναμένονται πολλά από την Ισπανία σε αυτόν τον ημιτελικό με τη Γαλλία, όντας φαβορί στις εταιριες στοιχηματων στην Ελλαδα.

Εν τω μεταξύ, η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν έχει καταφέρει να πετύχει ακόμα κορυφαία ααπόδοση. Ωστόσο, κατάφεραν να φτάσουν μέχρι εδώ στο τουρνουά παρόλο που δεν βρήκαν το αντίπαλο δίχτυ από ανοιχτό παιχνίδι. Μόνο ο Κίλιαν Μπαπέ έχει ένα γκολ, το οποίο επίσης ήταν πέναλτι.

Η Γαλλία αναμετρήθηκε με την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο στα προημιτελικά. Δημιούργησαν για άλλη μια φορά πολλές ευκαιρίες σε όλη τη διάρκεια αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Ωστόσο, κατάφεραν τελικά να πάρουν την πρόκριση μέσω της διαδικασίας των πέναλτι και να βρεθούν σε κοντινή απόσταση από τον τίτλο.

Όμως, για να αποκλείσει μια ομάδα όπως η Ισπανία, η Γαλλία θα πρέπει να τα πάει πολύ καλύτερα στο τελευταίο τρίτο, διαφορετικά θα επιστρέψει στην πατρίδα της.

Ισπανία
Η Ισπανία υπέστη αρκετά χτυπήματα στο παιχνίδι της με τη Γερμανία και θα μείνει χωρίς τρεις παίκτες για αυτό το παιχνίδι. Ο Πέδρι τραυματίστηκε και αποκλείστηκε από το τουρνουά, ο Ρόμπιν λε Νόρμαντ είναι τιμωρημένος αφού πήρε άλλη μια κίτρινη και ο Ντανιέλ Καρβαχάλ δεν είναι επίσης διαθέσιμος αφού είναι επίσης τιμωρημένος.

Ο Λουίς ντε λα Φουέντε θα παραμείνει στο σχήμα 4–3–3, όπου ο Ουνάι Σιμόν θα συνεχίσει στο τέρμα. Ο Χεσούς Νάβας αναμένεται να αντικαταστήσει τον Καρβαχάλ ως δεξιός μπακ, ενώ ο Νάτσο Φερνάντες θα έρθει στην καρδιά της άμυνας για να συνεργαστεί με τον Αϊμερίκ Λαπόρτε. Αριστερό μπακ θα συνεχίσει ο Μαρκ Κουκουρέγια.

Ο Ρόντρι θα είναι ο αμυντικός χαφ και θα έχει την υποστήριξη του Φαμπιάν Ρουίθ και του Ντάνι Όλμο, ο οποίος αναμένεται να αντικαταστήσει τον Πέδρι αφού είχε μια εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στη Γερμανία την προηγούμενη φορά.

Ο Λαμίν Γιαμάλ και ο Νίκο Γουίλιαμς θα εμφανιστούν ως συνήθως στα πλάγια για την Ισπανία. Το νεαρό δίδυμο θα δώσει πλάτος στις επιθέσεις του και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ευκαιρίες για τον αρχηγό Αλβα΄ρο Μοράτα, ο οποίος θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής για την Ισπανία εναντίον της Γαλλίας.

Γαλλία
Οι Γάλλοι δεν έχουν τιμωρίες ή νέους τραυματισμούς για αυτό το παιχνίδι. Ο Αντριέν Ραμπιό επιστρέφει αφού έχασε την προηγούμενη αναμέτρησή, λόγω τιιμωρίας.

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ θα κοιτάξει να συνεχίσει με τη διάταξη 4–3–1–2, όπου ο Μάικ Μαινιάν θα είναι στο τέρμα. Ο Γάλλος τερματοφύλακας ήταν εξαιρετικός μέχρι στιγμής και αναμένεται να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο.

Οι Ζυλ Κουντέ και Τεό Ερναντέζ θα είναι τα πλάγια μπακ ενώ ο Νταγιό Ουπαμεκανό και ο περιζήτητος Γουιλιάμ Σαλιμπά θα είναι στην καρδιά της άμυνας. Οι τέσσερις μπακ ήταν σε εντυπωσιακή φόρμα και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το μηδέν απέναντι στην Ισπανία.

Στο κέντρο του πάρκου, ο Ραμπιό θα επιστρέψει στην 11άδα και θα εμφανιστεί μαζί με τους Ορελιέν Τσουαμενί και Νγκολό Καντέ. Η τριάδα όχι μόνο θα καλύψει την πίσω γραμμή της, αλλά θα προσπαθήσει επίσης να δημιουργήσει ευκαιρίες για να χτυπήσει τη Ισπανία στην ταχύτητα. Ο Αντουάν Γκριεζμάν θα παίξει στο νούμερο 10 ακριβώς πίσω από την επιθετική συνεργασία των Κίλιαν Μπαπέ και Ραντάλ Κολό Μουανί.

Προγνωστικά Ισπανία – Γαλλία

Δεδομένης της φόρμας που βρίσκεται η Ισπανία, αναμένεται να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα και πιθανότατα θα βρει το δίχτυ σε πολλές περιπτώσεις. Όσον αφορά τη Γαλλία, δεν μπόρεσε να μετατρέψει τις ευκαιρίες που δημιούργησε και με τον Μπαπέ να μην είναι στα καλύτερά του, η Γαλλία μπορεί να μην μπορέσει να ανταγωνιστεί τη Ισπανία που φαίνεται να είναι σε πλήρη αγωνιστική διάθεση.