Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Θα αποδράσει με το διπλό η Κροατία;

Η Κροατία επισκέπτεται την Ισλανδία στον πρώτο αγώνα των μεταξύ τους μπαράζ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 και θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αμφότερες οι ομάδες τερμάτισαν στη 2η θέση, οι μεν Κροάτες του 1ου ομίλου, οι δε οι Ισλανδοί του 5ου ομίλου, πάντα αναφορικά με τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, όπου το ενδεχόμενο να κατακτήσει τον τίτλο οι οικοδέσποινα Βραζιλία προσφέρεται στο 4.33.

Οι δύο προαναφερθείσες ομάδες συγκρούονται για μία θέση στο σπουδαίο τουρνουά που θα λάβει χώρα στην… έδρα του καφέ, με τον πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι να διεξάγεται στη νησιωτική χώρα.


Για τους αυριανούς γηπεδούχους η κατάσταση αυτή είναι πρωτόγνωρη, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία τους διεκδικούν με αξιώσεις ένα από τα εισιτήρια για τη γιορτή του διεθνούς ποδοσφαίρου, ενώ οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, που προσφέρονται στο 151.00 για να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο, θέλουν να δώσουν και πάλι το παρών σ' ένα κορυφαίο ραντεβού.

Σ’ αυτό το μήκος κύματος βρίσκονται και οι δηλώσεις του Κροάτη μεσοεπιθετικού, Ντάνιελ Πράνιτς, ο οποίος μέσω του Παναθηναϊκού ξαναβρήκε θέση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

"Δεν ήταν εύκολη η επιστροφή μου. Υπήρχε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση. Ωστόσο, είμαι χαρούμενος και είναι σημαντικό για εμάς να καταφέρουμε να πάμε στη Βραζιλία.

Πάμε, έχοντας μονάχα τη νίκη στο μυαλό μας. Όσον αφορά το κρύο, δεν με ενδιαφέρει. Έχω παίξει στην Ολλανδία σε παρόμοιες καταστάσεις, κι από εκείνους άλλωστε λίγοι παίζουν στην Ισλανδία, οπότε οι καιρικές συνθήκες θα επηρεάσουν εμάς, όσο και αυτούς", ήταν τα λόγια του.