Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Το Μιλάνο σκόρπισε την ευφορία

Ενθουσιασμός στις τάξεις της Φιορεντίνας ύστερα από τον εκτός έδρας θρίαμβο επί της Μίλαν στην τελευταία αγωνιστική της Serie A.
Με το τρίποντο από το Μιλάνο έφυγαν οι "βιόλα", οι οποίοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, αποδεικνύοντας με το τελικό 3-1 πως φέτος αποτελούν υπολογίσιμο αντίπαλο για κάθε ομάδα.

Έτσι, η ομάδα της Φλωρεντίας αναρριχήθηκε στα ανώτατα κλιμάκια της γενικής κατάταξης και ύστερα από χρόνια κάνει όνειρα για έξοδο στην Ευρώπη, σκορπίζοντας τη χαρά στους οπαδούς της, που ζουν στιγμές του ένδοξου παρελθόντος.


"Πρέπει να είναι μεταδοτικό, γιατί νιώθω και εγώ το μεγάλο ενθουσιασμό του κόσμου μας. Πρέπει, όμως, να τον διαχειριστώ σωστά, για να μην ξεφύγει από τα χέρια μου ο έλεγχος της ομάδας. Αυτή είναι επικίνδυνη στιγμή για μια ομάδα σαν τη Φιορεντίνα. Μπορεί, αντί να κάνει το άλμα προς την κορυφή, να τα καταστρέψει όλα, αν παρασυρθεί από την ευφορία.

Μόνο η Ίντερ και η Νάπολι μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο από τη Γιουβέντους. Είναι ωραίο να ονειρευόμαστε, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Το πρωτάθλημα δεν είναι ακόμα στις δυνατότητές μας", ανέφερε ο τεχνικός του συλλόγου, Βιντσέντζο Μοντέλα.


Ο πολύπειρος προπονητής στάθηκε και στους φετινούς στόχους που είχε οριοθετήσει η Φιορεντίνα από την αρχή.

"Στόχος μας είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να ικανοποιούμε τους οπαδούς μας, τους ανθρώπους του συλλόγου και εμάς τους ίδιους. Αν παίζουμε καλά, τα αποτελέσματα θα είναι ανάλογα καλά.
Το πού θα φτάσουμε στο τέλος δεν το ξέρω, αυτό που ελπίζω είναι να βλέπω μια ομάδα σε συνεχή εξέλιξη και βελτίωση. Σίγουρα μας ενδιαφέρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο", κατέληξε.