Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Premier League: Τα στατιστικά των αγωνων του Σαββάτου

Διαβάστε στα στατιστικά της Opta για την εξαιρετική πρόσφατη παράδοση της Γιουνάιτεντ όταν υποδέχεται την Άρσεναλ, για τα ρεκόρ του Ρούνεϊ κόντρα στους «κανονιέρηδες» αλλά και για πολλά άλλα στοιχεία γύρω τόσο από το ντέρμπι του Ολντ Τράφορντ όσο και από τα έξι υπόλοιπα ματς του Σαββάτου στην Premier League.

14:45 ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ-ΑΡΣΕΝΑΛ 

* Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει τα επτά και δεν έχει χάσει κανένα από τα οκτώ τελευταία εντός έδρας ματς με αντίπαλο την Άρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις.
* Την περασμένη σεζόν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποχρέωσε την Άρσεναλ στη βαρύτερη ήττα της στην Premier League, όταν και τη διέσυρε με 8-2 στο Όλντ Τράφορντ.
* Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έχει σκοράρει και στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος της περασμένης σεζόν, όταν και έπαιζε για λογαριασμό της Άρσεναλ.
* Σε αγώνες κόντρα στην Άρσεναλ, ο Ρούνεϊ πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Premier League, το πρώτο του για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα και το 100ό του στην Premier League.

* Κανείς άλλος παίκτης, πέραν του Ρόμπι Φάουλερ, δεν έχει πετύχει περισσότερα γκολ κόντρα στην Άρσεναλ από όσα έχει πετύχει ο Ρούνεϊ (δέκα) στην ιστορία της Premier League.
* Στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων για την Premier League επί εποχής Βενγκέρ έχουν καταλογιστεί εννιά πέναλτι. Τα επτά είναι για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα δύο υπέρ της Άρσεναλ. Όλα έχουν καταλογιστεί στο Όλντ Τράφορντ και πέντε από αυτά έχουν χαθεί.
* Οκτώ από αυτά τα πέναλτι έχουν καταλογιστεί στις εννιά τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις στο Όλντ Τράφορντ.
* Οι «κανονιέρηδες» έχουν σκοράρει μόλις δέκα φορές σε 20 επισκέψεις τους στο Όλντ Τράφορντ σε επίπεδο Premier League. Η περσινή βαριά ήττα με 8-2, ήταν η μοναδική που πέτυχαν δύο γκολ σε ένα παιχνίδι.
* Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει τα οκτώ και έχει χάσει μόλις ένα από τα δέκα τελευταία παιχνίδια με αντίπαλο την Άρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις.
* Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έχει πετύχει επτά γκολ και έχει δώσει τρεις ασίστ σε εννιά εμφανίσεις του στο φετινό πρωτάθλημα.
* Η Γιουνάιτεντ έχει σκοράρει και στα 53 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της Premier League.

17:00 ΝΟΡΙΤΣ-ΣΤΟΟΥΚ 

* Η Στόουκ έχει κερδίσει τα τρία και δεν έχει χάσει κανένα από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα στη Νόριτς.
* Σε δύο από τις τρεις τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις στην έδρα της Νόριτς έχει βγει κόκκινη κάρτα.
* Η Στόουκ δεν έχει κερδίσει κανένα από τα 14 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος (οκτώ ήττες και έξι ισοπαλίες), ενώ σε αυτό το διάστημα πέτυχε μόλις οκτώ γκολ.
* Έξι από τα εννιά ματς της Νόριτς στο φετινό πρωτάθλημα έχουν λήξει στο Under 2.5. Στα άλλα τρία, όμως, έχουν μπει συνολικά 17 γκολ.
* Στη φετινή Premier League, έξι είναι τα ματς που έληξαν 0-0. Στα τρία από αυτά, η μία ομάδα ήταν η Στόουκ.
* Σε τέσσερις εμφανίσεις του ως βασικός στη φετινή σεζόν, ο Ντιν Γουάιτχεντ έχει δει δύο κίτρινες και μία κόκκινη κάρτα.
* Ο Γκραντ Χολτ έχει σκοράρει τρία γκολ στις τέσσερις τελευταίες του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα.
* Μόνο ένα από τα οκτώ τελευταία γκολ του Πίτερ Κράουτς στο πρωτάθλημα έχουν μπει σε εκτός έδρας παιχνίδι.

17:00 ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ
* Στα επτά τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα έχουν βγει πέντε κόκκινες κάρτες.
* Ο Μάρτιν Ο' Νιλ ήταν προπονητής της Βίλα για τέσσερις σεζόν, κερδίζοντας 61 από τα 152 ματς στην Premier League, ποσοστό επιτυχίας δηλαδή 40%. Με τη Σάντερλαντ, το νικηφόρο ποσοστό είναι 31%, μόνο ο Πίτερ Ριντ είχε καλύτερο στην ιστορία των «μαύρων γάτων».
* Η Σάντερλαντ έχει κερδίσει μόλις ένα από τα έξι τελευταία εντός έδρας παιχνίδια με αντίπαλο την Άστον Βίλα (τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες τα υπόλοιπα αποτελέσματα).
* Οι «μαύρες γάτες» έχουν χάσει ένα από τα εννιά τελευταία εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά έχουν σκοράρει μόλις πέντε φορές στα επτά πιο πρόσφατα ματς μέσα στο γήπεδο τους.
* Η Βίλα δεν έχει νίκη στα 13 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα (πέντε ισοπαλίες, οκτώ ήττες).
* Επτά από τα εννιά ματς της Βίλα στο φετινό πρωτάθλημα έχουν λήξει στο Under 2.5 γκολ.
* Έξι από τα παιχνίδια της Σάντερλαντ έχουν λήξει στο Under 2.5.
* Η Σάντερλαντ έχει κερδίσει μόλις 26 κόρνερ σε οκτώ ματς φέτος, τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα στη φετινή Premier League.
* Αντίθετα, οι «μαύρες γάτες» έχουν παραχωρήσει τα περισσότερα κόρνερ (59).
* Ο Κρεγκ Γκάρντνερ της Σάντερλαντ είναι ο μόνος παίκτης που κανένα από τα σουτ του δεν είναι εντός εστίας (η μέτρηση γίνεται για όσους παίκτες έχουν επιχειρήσει δέκα και σουτ και πάνω, συμπεριλαμβανομένων και αυτά που κοντραρίστηκαν).


17:00 ΣΟΥΟΝΣΙ-ΤΣΕΛΣΙ 

* Και στα δύο περσινά ματς πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων αποβλήθηκε παίκτης της Τσέλσι, αλλά οι «μπλε» κατάφεραν να πάρουν τέσσερις βαθμούς από αυτές τις αναμετρήσεις.
* Η Σουόνσι έχει χάσει μόνο ένα από τα οκτώ τελευταία εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος.
* Η Τσέλσι έχει χάσει μόλις ένα από τα οκτώ τελευταία εκτός έδρας ματς της στην Premier League.
* Η Σουόνσι έχει σκοράρει σε πέντε ματς αυτή τη σεζόν και σε κανένα δεν έχει χάσει. Ωστόσο, οι τέσσερις ήττες της ως τώρα είναι σε παιχνίδια στα οποία δεν έβαλε ούτε ένα γκολ.
* Ο Ντάνι Γκρέιχαμ έχει παίξει τα περισσότερα λεπτά από κάθε άλλο παίκτη δίχως να κάνει φάουλ (572).
* Ο Χουάν Μάτα έχει βάλει τέσσερα γκολ και έχει δώσει πέντε ασίστ στις πέντε τελευταίες του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα.
* Μόνο η Τότεναμ έχει σκοράρει όσα γκολ έχει πετύχει η Τσέλσι με αντεπιθέσεις στο φετινό πρωτάθλημα (3).
* Η Τσέλσι έχει ένα βαθμό περισσότερο από όσους είχε τη σεζόν 2009-10 (στον ίδιο αριθμό αγώνων) όταν και είχε κατακτήσει τον τίτλο και δύο περισσότερους από το 2004-05 που επίσης είχε στεφθεί πρωταθλήτρια.
* Η Σουόνσι δεν έχει κερδίσει ποτέ παιχνίδι της Premier League που έγινε το Νοέμβριο (δύο ισοπαλίες και μία ήττα), δίχως μάλιστα να έχει πετύχει γκολ.

17:00 ΤΟΤΕΝΑΜ-ΓΟΥΙΓΚΑΝ
* Η μεγαλύτερη νίκη της Τότεναμ στην ιστορία της στην Premier League ήταν το 9-1 επί της Γουίγκαν το Νοέμβριο του 2009.
* Ο Ζερμέν Ντεφό έχει πετύχει έντεκα γκολ σε δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Γουίγκαν.
* Ο Ντέμπσεϊ έχει σκοράρει έξι φορές κόντρα στη Γουίγκαν, απέναντι σε καμία άλλη ομάδα δεν έχει πετύχει περισσότερα γκολ σε επίπεδο Premier League.
* Η Τότεναμ έχει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα έξι τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα στη Γουίγκαν.
* Η ήττα από την Τσέλσι πριν δύο εβδομάδες ήταν μόλις η τρίτη εντός έδρας για την Τότεναμ στα 23 τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα.
* Καμία ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα δεν έχει δεχτεί περισσότερα γκολ με κεφαλιά από όσα η Γουίγκαν (πέντε).
* Η Τότνεμα σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ σε καθένα από τα έξι τελευταία της παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Το καλύτερο αντίστοιχο σερί ήταν πέρυσι με έντεκα διαδοχικά ματς.
* Η Γουίγκαν έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ με πέναλτι φέτος (τρία).
* Από τη σεζόν 2008-09, η Τότεναμ έχει την καλύτερη συγκομιδή βαθμών σε ματς που έγιναν το Νοέμβριου, έχοντας κερδίσει 35 βαθμούς σε 16 παιχνίδι (μέσο όρο 2.19 ανά παιχνίδι).
* Από τους παίκτες που παίζουν τώρα στην Premier League, κανείς δεν έχει βάλει περισσότερα γκολ το μήνα Νοέμβριο από όσα έχει πετύχει ο Ντεφό (16).

17:00 ΦΟΥΛΑΜ-ΕΒΕΡΤΟΝ
* Στα πρώτα επτά μεταξύ τους παιχνίδια στο Λονδίνο σε επίπεδο Premier League, η Φούλαμ είχε ισάριθμες νίκες, ωστόσο έκτοτε η Έβερτον έχει μόλις μία ήττα σε τέσσερις επισκέψεις της στην έδρα των Κότατζερς.
* Τα «ζαχαρωτά» έχουν κερδίσει τα επτά και έχουν χάσει μόλις ένα από τα εννιά τελευταία παιχνίδια κόντρα στη Φούλαμ σε όλες τις διοργανώσεις.
* Η Φούλαμ έχει κερδίσει τα έξι και έχει χάσει μόλις το ένα από τα οκτώ τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.
* Οι Κότατζερς έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους στα τρία από τα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα.
* Η Έβερτον έχει μόλις μία ήττα στις δέκα τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις της στην Premier League (έξι ισοπαλίες, τρεις νίκες).
* Η Έβερτον έχει σκοράρει δύο γκολ πριν το ημίχρονο σε τέσσερα φετινά της παιχνίδια, μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει αντίστοιχη επίδοση.
* Επίσης, η Γιουνάιτεντ είναι η μόνη ομάδα που έχει πετύχει έξι γκολ με κεφαλιές στη φετινή σεζόν, όσα δηλαδή έχει σκοράρει με το συγκεκριμένο τρόπο και η Έβερτον.
* Η Έβερτον έχει δοκιμάσει 99 σουτ (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που κοντραρίστηκαν) σε εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος στη φετινή σεζόν, τουλάχιστον 17 περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματ.
* Το 76% των γκολ της Έβερτον έχουν μπει στο πρώτο ημίχρονο, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο στο φετινό πρωτάθλημα.
* Καμία άλλη ομάδα δεν έχει τόση μεγάλη θετική διαφορά τερμάτων στα εντός έδρας όση η Φούλαμ (+8).

19:30 ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
* Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κερδίσει τα επτά και δεν έχει χάσει κανένα από τα δέκα τελευταία παιχνίδια με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ σε επίπεδο Premier League.
* Ο Άντι Κάρολ έχει σκοράρει τέσσερις φορές κόντρα στη Σίτι, απέναντι σε καμία άλλη ομάδα δεν έχει πετύχει περισσότερα γκολ.
* Η Γουέστ Χαμ έχει σκοράρει μόλις εννιά γκολ στα 15 τελευταία παιχνίδια κόντρα στη Σίτι για την Premier League. Σε κανένα από αυτά τα ματς, μάλιστα, δεν πέτυχε πάνω από ένα γκολ.
* Η Σίτι έχει κερδίσει τα πέντε και δεν έχει χάσει κανένα από τα επτά τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.
* Η Σίτι έχει παραχωρήσει μόλις 32 κόρνερ στη φετινή σεζόν, τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα στην Premier League.
* Ο Μπαλοτέλι έχει δοκιμάσει τα περισσότερα σουτ από κάθε άλλο παίκτη δίχως να έχει πετύχει γκολ ακόμα.
* Ο Τζέκο έχει την καλύτερη αναλογία γκολ/λεπτών στο φετινό πρωτάθλημα. Σκοράρει μία φορά ανά 55 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα.
* Κανείς παίκτης δεν έχει σκοράρει περισσότερα γκολ εντός έδρας από όσα ο Κέβιν Νόλαν (4).
* Ο Τζέιμς Μίλνερ έχει κάνει μόλις τρία σουτ στην Premier League μέσα στο 2012, αλλά τα δύο από αυτά κατέληξαν στα δίχτυα.