Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Προγνωστικά Premier League:ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΛΑ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: 78-35-47 ΠΕΡΥΣΙ: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΛΑ 1-1

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Αν και αγωνίστηκε χωρίς το Σουάρες, τη μοναδική φετινή αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα, κατάφερε και πήρε σπουδαίο διπλό στο Λονδίνο κόντρα στη Γουέστ Χαμ, επικρατώντας με 3-2. Ο Τζόνσον άνοιξε το σκορ μόλις στο 11’, αλλά πριν το ημίχρονο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-2 (αυτογκόλ του Τζέραρντ το 2ο). Ο Τζο Κόουλ που ήταν από τους καλύτερους παίχτες της ομάδας του ισοφάρισε στο 76’, ενώ ο Κόλινς με αυτογκόλ χάρισε τη νίκη στους κόκκινους. Δεν έχει εκμεταλλευτεί όσο ήθελε την έδρα της και είναι ένας από τους λόγους που βρίσκεται σχετικά χαμηλά στη βαθμολογία (3 νίκες σε 8 αγώνες στο Άνφιλντ). Ευτυχώς όμως που υπάρχει έντονος ανταγωνισμός φέτος και ακόμα μπορεί να προλάβει το τρένο της «Ευρώπης»¨, ούσα μόλις 4 βαθμούς μακριά από την 5άδα. Τα 4 από τα 5 τελευταία με τη Βίλλα ήταν under. Επιστρέφει από την τιμωρία ο επιθετικός Σουάρεζ. Εκτός ο αμυντικός Κέλι (4 συμμ.) και ο επιθετικός Μπορίνι (5 συμμ.). Αμφίβολος ο αριστερός μπακ Χοσέ Ενρίκε (11 συμμ./1 γκ./2 ασίστ).



ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΛΑ: Έχει κάνει συνήθειο τις ισοπαλίες η Βίλλα το τελευταίο διάστημα (3 στα 4), παίρνοντας ακόμα μία εντός έδρας με τη Στόουκ. Ισορροπημένο το παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις, δίκαιο το αποτέλεσμα. Παρέμεινε αήττητη για 4ο παιχνίδι, συνεχίζοντας την προσπάθεια να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. Ισοβαθμεί με τη Γουίγκαν στους 15 και είναι εκτός επικίνδυνης ζώνης χάρη στην καλύτερη διαφορά γκολ. Την Τετάρτη είχε εκπληκτική παρουσία εκτός έδρας κόντρα στη Νόριτς για το Λιγκ Καπ και επικράτησε δίκαια με 4-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 19’ (Χόλμαν 21’, Βάιμαν 79’, 85’, Μπεντεκέ 91’), παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού. Αρκετά αδύναμη εκτός έχοντας μόλις μία νίκη σε 8 εξόδους, ενώ έχει συνολικά και τη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία (12). Αμφίβολοι οι αμυντικοί Φλάαρ (13 συμμ.), Μπένετ (6 συμμ.). Εκτός οι αμυντικοί Στίβενς (5 συμμ.), Νταν, ο μέσος Γκάρντνερ (1 συμμ.) και ο επιθετικός Μπεντ (10 συμμ./2 γκ.).


Προγνωστικά: Η Βίλλα παρουσιάζεται κατώτερη των περιστάσεων φέτος και δίκαια βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία. Η παρουσία της την Τετάρτη δε δικαιολογεί σε τίποτα το 1.40 του άσου. Αν πάρει λίγη από την μεσοβδόμαδη «φόρα», σε συνδυασμό¨ με την επιστροφή του Σουάρες, θα είναι πολύ λογικό να δούμε αρκετά γκολ στην αναμέτρηση