Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Πάμε στοίχημα Serie A: ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΑΤΑΛΑΝΤΑ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ (από 1993): 18-6-2
ΠΕΡΥΣΙ: ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΑΤΑΛΑΝΤΑ 3-1

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Η Παλέρμο την περιόρισε στο πρώτο μέρος στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Γιούβε, αλλά δεν άντεξε και στην επανάληψη και δέχτηκε το γκολ από το Λιχτστάινερ στο 50’. Την Τετάρτη πήρε την πρόκριση στο κύπελλο, επικρατώντας της Κάλιαρι στο Τορίνο με 1-0 (Τζιοβίνκο 57’). Τρίτη συνεχόμενη νίκη με 1-0 μετά από Σαχτάρ και Παλέρμο. Μετράει 7 συνεχόμενα no goal σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει τη 2η καλύτερη επίθεση στη Σέριε Α (33) και την καλύτερη άμυνα (10) και παραμένει στην κορυφή, έχοντας πλέον 4 βαθμούς διαφορά από τη 2η Ίντερ. Αήττητη εντός στις 13 τελευταίες φορές που φιλοξένησε την Αταλάντα, στα 10 τελευταία ανεξαρτήτου έδρας (8-2-0). Τιμωρημένος ο αμυντικός Μπονούτσι (15 συμμ.). Εκτός ο μέσος Πέπε (1 συμμ.) και ο επιθετικός Μπέντνερ (8 συμμ.). Αμφίβολοι οι αμυντικοί Λούσιο (1 συμμ.), Κάσερες (7 συμμ./1 γκ.) και οι μέσοι Βιντάλ (13 συμμ./5 γκ./2 ασίστ), Τζιακερίνι (6 συμμ./1 γκ./2 ασίστ).



ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Κακή στον αγώνα κυπέλλου, γνώρισε δίκαια την ήττα εκτός έδρας από την ανεβασμένη Ρόμα (0-3) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού. Τουλάχιστον έκανε καλή εμφάνιση στο πρωτάθλημα και επικράτησε δίκαια εντός έδρας της Πάρμα με 2-1. Ο Ντένις άνοιξε το σκορ μόλις στο 4’, ο Πελούσο διπλασίασε τα ρτέρματα της ομάδας του, με την Πάρμα να μειώνει στις καθυστρήσεις του πρώτου μέρους. Πρώτη νίκη μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, που την σταθεροποίησε στη 10η θέση. Σίγουρα εκτός ο αμυντικός Καπέλι και ο φορ Μαριλούνγκο (2 συμμ.). Αμφίβολοι οι μέσοι Μπιοντίνι (6 συμμ.), Καρμόνα (6 συμμ./1 γκ.) και ο επιθετικός Ντε Λούκα (11 συμμ./1 γκ.). Αμφίβολοι αλλά μάλλον θα είναι έτοιμοι οι αμυντικοί Μανφρεντίνι (14 συμμ.), Πελούζο (11 συμμ./1 γκ./1 ασίστ), Μπελίνι (6 συμμ.) και ο μέσος Μποναβεντούρα (15 συμμ./4 γκ.).


ΠΡΟΤΑΣΗ πάμε στοίχημα: Μπορεί η Γιουβέντους να μη δέχεται εύκολα γκολ, αλλά η επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις Αταλάντα μπορεί να της κάνει τη ζημιά, ειδικά με τις απουσίες που θα έχει στην άμυνα. Γκολ-γκολ στο 2.25